Згідно зі статтею 36 Житлового кодексу України, пунктом 25 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов і надання їм жилих приміщень в Українській РСР», затверджених постановою  РМ Української РСР і Української РРПС від 11.12.84 №470(зі змінами) виконавчі комітети місцевих рад, підприємства, установи, організації щороку в період з 1 жовтня по 31 грудня проводять перереєстрацію громадян, котрі  перебувають на квартирному обліку, в ході якої перевіряються їх облікові дані. Виявлені зміни вносяться до облікових справ громадян і книгу обліку осіб, які перебувають у черзі на одержання житлових приміщень. Зміни з питань, що належать до компетенції виконавчого комітету місцевої ради, проводяться після прийняття рішень цими органами.

Згідно рішення виконавчого комітету селищної ради від 08.09.2023р. №136 , з метою впорядкування квартирної черги осіб,  які потребують поліпшення житлових умов і перебувають на квартирному обліку, відділом економічного розвитку, інвестицій, транспорту комунальної власності селищної ради  протягом вересня – грудня 2023 року проводиться перереєстрація (поновлення пакету документів) осіб, які перебувають на черзі.

Дані, отримані від громадян в процесі перереєстрації, стануть основою для формування позачергової, першочергової та загальної квартирних черг та будуть сприяти прозорому обліку таких громадян.

Перереєстрація здійснюється на підставі наданих громадянами документів, а саме:

1). Копія паспорта громадянина України;

2). Копія ідентифікаційного номера;

3). Довідка  про реєстрацію місця проживання особи  на кожного члена сім’ї;

4). Довідки про перебування заявника та членів його сім’ї на квартирному обліку за місцем  роботи;

5). Документи про наявність пільг (за наявності);

6). Акт обстеження житлових умов (при необхідності);

7). Копія свідоцтва про шлюб;

8). Копія свідоцтв про народження неповнолітніх дітей;

9). Відомості з державного реєстру прав на нерухоме майно;

10). Копія договору найму житла (за наявності).

Прийом документів проводиться щодня (крім вихідних та святкових днів) в приміщенні  ради за  адресою:   селище Ємільчине, вул.Соборна, 18А, кабінети 202-203:

понеділок – п’ятниця  з 9:00 до 17:00;

перерва з 13:00 до 14:00.

Телефон для довідок:  097-37-63-484

Громадяни, які не поновлять документи у  встановлений термін, вважатимуться такими, що не потребують поліпшення житлових умов, а отже, будуть зняті з квартирної черги.