Відповідно до статті 52 Закону України «Про управління відходами» для кожної територіальної громади повинен бути розроблений місцевий план управління відходами (план управління відходами територіальної громади).

Ємільчинська селищна рада розпочала роботу над проєктом такого плану та утворює робочу групу для підготовки пропозицій до проєкту плану та узгодження позицій до них.

Учасниками робочої групи можуть бути представники суб’єктів господарювання, закладів вищої освіти та науково-дослідних установ, агенцій місцевого та регіонального розвитку, асоціацій органів місцевого самоврядування та громадських організацій.

Заявки на долучення до робочої групи можна подaвати до 29 вересня 2023 року за електронною адресою 04347605@mail.gov.ua або emilchine.gromada@gmail.com .

За цими ж електронними адресами також очікуємо на пропозиції (у довільній формі) підприємств, установ та організацій, громадськості та населення до проєкту плану управління відходами Ємільчинської територіальної громади стосовно тих відходів, які утворюються на підприємствах або у тій чи іншій сфері діяльності підприємств, у населених пунктах. Такі пропозиції прийматимуться впродовж вересня, жовтня та листопада 2023 року.