Поліція Ємільчинського відділення Звягельського райвідділу поліції завершила досудове розслідування махінацій підрядника і його посібника із реконструкцією каналізаційного колектора. Про це повідомили у пресслужбі поліції області.

«У 2018 році між департаментом Житомирської облдержадміністрації та директором підприємства було укладено договір про реконструкцію каналізаційного колектора в Ємільчинській громаді. Загальна ціна була визначена більш як 1,2 млн гривень з коштів місцевих бюджетів», ‒ йдеться у повідомленні.

Підрядник, прорахувавши пряму вигоду для себе, заручився підтримкою посібника – інженера з технагляду, жителя Коростенщини. За домовленістю між службовцями до офіційних документів про виконані роботи та довідки про їх вартість підрядник вніс уявні відомості, а інженер «закрив очі» на відсутність фактичного результату і підтримав фікцію підписами та печатками.

Уже за місяць за поданими актами замовник перевів кошти за неправдивими відомостями в сумі близько 600 тисяч гривень, які спільники розклали по власних кишенях.

Обом підозрюваним може загрожувати до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.