Реєстр територіальної громади (РТГ) – це сучасна база даних, яка створена з метою спрощення процедури обміну інформацією, для забезпечення потреб громади в автоматизації процесів.

Мешканці, дані яких є внесені в Реєстр, зможуть не витрачати свій особистий час для отримання різного виду довідок із питань реєстрації місця проживання, а також за спрощеною процедурою отримувати послуги.

Відсутність даних в РТГ в подальшому унеможливлює для громадян отримання електронних публічних послуг згідно ЗУ від 05.11.2021 року № 1871-ІХ “ Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні”.

Реєстр територіальної громади наповнюється щоденно.

Змінюючи реєстрацію місця проживання, реєструючи місце проживання новонароджених дітей, реєструючи місце проживання особи, Центр надання адміністративних послуг вносить зміни та оновлює дані в Реєстрі.

З майже 22 тисяч проживаючих на території громади  жителів дані більше 18 тисяч внесені в Реєстр. Проте, залишається значна кількість мешканців громади, дані про яких не внесені або  змінились: наприклад, змінилось прізвище у зв’язку з одруженням, змінено паспорт громадянина України, але інформація в реєстрі залишилась попередньою.

Зокрема, звертаємо увагу, що відомості про зареєстроване місце проживання малолітніх та неповнолітніх дітей в РТГ майже відсутні.

Адміністраторами та інспектором ЦНАПу Ємільчинської селищної ради проводиться уточнення та актуалізація даних про зареєстрованих осіб смт Ємільчине, с.Руденька,        с.Горбове, с.Чміль, с.Здоровець та с.Льонівка. Мешканцям інших населених пунктів Ємільчинської селищної територіальної громади необхідно  звернутися для актуалізації даних в старостинський округ, в який входить їх населений пункт.

Для перевірки існуючих електронних даних  мешканцям Ємільчинської громади необхідно звернутися до Центру надання адміністративних послуг чи до старостинського округу за адресою  місця реєстрації з метою уточнення:

– чи всі зареєстровані у житловому приміщенні мешканці внесені до Реєстру;

– чи правильно занесені до Реєстру персональні дані мешканців;

– внести в базу даних неповнолітніх.

Тільки після повної актуалізації даних в електронному Реєстрі жителі громади зможуть отримувати Витяг про місце реєстрації.

При зверненні для уточнення та актуалізації даних при собі потрібно мати оригінали документів:

– паспорт громадянина України (всіх зареєстрованих за даною адресою);

– ідентифікаційний код (всіх зареєстрованих);

– свідоцтво про народження (дітям до 14-ти років);

– правовстановлюючі документи на житло;

– свідоцтво про шлюб (при зміні прізвища).

 

Просимо звертатися за адресами:

– смт Ємільчине, вул. Соборна, 18А (кабінети 108, 111),  Центр надання адміністративних послуг Ємільчинської селищної ради;

Старостинські округи :

– с.Андрієвичі, вул.Орловщина, буд.10;

– с.Березники, вул.Городницька, буд.2.1;

– с. Велика Цвіля, вул..Шевченка, буд.6;

– с.Великий Яблунець, вул.Центральна, буд.58 ;

– с.Куліші, вул.Шевченка, буд.25;

– с.Мала Глумча, вул.Шевченка, буд.84;

– с.Миколаївка, вул..Шевченка, буд.43;

– с.Підлуби, вул.Шевченка, буд.№1;

– с.Рудня-Іванівська, вул.Шевченка, буд.47

– с.Симони, вул.Незалежності, буд.3

– с.Середи, вул.Ємільчинська, буд.3;

– с.Степанівка, вул.Рад, буд.95;

 

Додаткова інформація за телефоном (04149) 21366.