Вода для нас настільки звична, що про неї ми згадуємо або коли її невистачає, або коли її аж занадто багато.
Але нині нікого не варто переконувати, наскільки вода важлива для людства загалом та кожного живого організму зокрема.
Вода (після повітря) – найважливіший ресурс для людства.
Генеральна Асамблея ООН прийняла рішення про щорічне відзначення 22 березня Всесвітнього дня води (World Water Day), щоб нагадати всім жителям планети про значення і важливість води для існування життя на Землі.
Цього року Всесвітній день води пройде під гаслом «Станьте тими змінами, які ви хочете бачити у світі» і буде спрямований на вирішення проблем із водопостачанням та якістю води, яку споживає людство.
Кожна людина може обрати для себе шляхи вирішення проблем у сфері водопостачання та санітарії. І навіть незначні дії, якими б вони не були, допоможуть у вирішені водної кризи.
Протягом минулого року українці особливо відчули цінність води – чистої та безпечної, доступної кожному, оскільки війна багатьох позбавила базового права людини – права на питну воду.
Навіть у окремих селах Ємільчинської громади жителі минулого року відчули нестачу води у колодязях та свердловинах, а вже нинішньої весни повсюди маємо її надлишок!
Така велика водність може призвести до забруднення струмків, річок, каналів, ставків та копанок, що сприятиме забрудненню джерел питного водопостачання. Тому потрібно не допустити засміченя прибережних територій та потрапляння шкідливих речовину природні водойми.
Збережемо воду – збережемо життя і здоров’я.