З метою ефективного та прозорого залучення та розподілу усіх видів підтримки для українських аграріїв, як за кошти державного бюджету, так і у вигляді пільгових кредитів, міжнародних грантів або технічної допомоги, Міністерством аграрної політики та продовольства України створено Державний аграрний реєстр (ДАР) — автоматизована електронна система.

Реєстрація в Державному аграрному реєстрі доступна для всіх аграріїв. Виробники сільськогосподарської продукції будь-якого напряму діяльності  мають право на отримання державної підтримки через ДАР. Зареєстровані в ДАР виробники аграрного сектору зможуть у режимі реального часу отримати доступ до інформації про наявні програми державної підтримки та подати заявку на отримання коштів онлайн.

Реєстрація та подання заявок на участь у програмах підтримки в ДАР є безкоштовними.

Фізична особа, ФОП або юридична особа (виробник сільськогосподарської продукції) для реєстрації в Державному аграрному реєстрі повинна мати кваліфікований електронний підпис або BankID.

Одразу після заповнення реєстраційної форми та надання згоди на обробку персональних даних в аграрному реєстрі створюється персональний електронний кабінет агровиробника, до якого автоматично підвантажуються дані з інших державних реєстрів про його господарську діяльність, земельний банк, поголів’я тварин, бджолосім’ї тощо.

Рекомендуємо зареєструватися в Державному аграрному реєстрі та скористатися можливістю отримання державної підтримки.

 

Більше інформації за посиланням:    https://www.dar.gov.ua.