Під час ускладнення погодних умов жителі Житомирщини можуть скористатися послугами Пунктів незламності, яких на території області налічується 704.

Крім того, у разі настання «блекауту» органами місцевого самоврядування планується розгорнути 52 додаткових «Пункти незламності», які будуть використані як резервні, що зможуть надавати послуги безперервно протягом 10 діб.

Їх облаштовано булер’янами, інтернет-зв’язком, речами першої необхідності, генераторами та сформовано в достатній кількості резерв пального до них.

Адреси «Пунктів Незламності дізнавайтеся за ПОСИЛАННЯМ. На онлайн-мапі відображатимуться три основні категорії:

«Пункти Незламності» – це місця організовані обласною владою та ДСНС, які мають генератор (підзарядка гаджетів), тепло, інтернет, чай/каву, аптечку;

«Пункти Незламності» відповідального бізнесу – тут є можливість безкоштовно підзарядити гаджети;

магазини, аптеки, АЗК та відділення банків, які будуть працювати у разі відключення електроенергії. Однак ці установи не надають послуг із підзарядки ґаджетів.

Також знайти найближчий Пункт Незламності можна, скориставшись чат-ботом у Телеграм каналі — @nezlaminstbot. У пошуку цього месенджера достатньо набрати «Пункти Незламності» і додатися до новоствореного чат-боту.