12 січня Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» провела онлайн-захід, під час якого були презентовані напрацювання проєкту «Дослідження участі громадськості у процесах прийняття владних рішень у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» в Житомирській області», а саме – підготовленні рекомендації для органів місцевого самоврядування та неурядових організацій Житомирської області.
 До заходу долучилися представники самоврядування, молодь, освітяни, медичні працівники та активні громадяни нашої громади.
Під час заходу обговорили зміни, які відбулися в громадах за останні кілька місяців у залученні мешканців до процесів прийняття владних рішень в громадах та втіленні рекомендацій  експертів спілки на практиці.
 Зазначено про необхідність збільшувати залучення різних груп населення (в тому числі осіб із інвалідністю, жінок, ВПО) до процесів прийняття рішень.
Говорили також про необхідність проведення навчання для представників органів місцевого самоврядування та громадського сектору щодо способів та механізмів залучення, необхідності такого залучення та проведення правоосвітньої та роз’яснювальної роботи.
Дякуємо Всеукраїнській громадській організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» та Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Закликаємо жителів громади приєднуватися до процесів прийняття владних рішень шляхом виконання рекомендацій та рухатися разом до Перемоги!