Неурядова громадська організація “Сучасний формат” провела презентацію “Економічного профілю Ємільчинської територіальної громади”. Захід відбувся для фахівців селищної ради та її виконавчих органів 27 лютого.
Економічний профіль громади – це своєрідне “фото економічного стану громади” на початок нинішнього року, яке містить дані про соціальну та транспортну інфраструктуру, демографічні ресурси, дані про бізнес-середовище та сплачені податки, доходи та видатки бюджету громади.
Економічний профіль громади – це документ, який буде використаний для залучення інвестицій, розвитку бізнесу, створення нових робочих місць, розроблення стратегічних документів громади. Економічний профіль містить потрібні якісні матеріали, для його створення було використано багато міжнародних практик, експерти змогли подати інформацію про громаду таким чином, щоб люди, які користуватимуться документом, змогли зрозуміти потенціал Ємільчинської громади та використати його для розвитку бізнесу.
В ході презентації учасники також визначили та пропрацювали проблеми, які певним чином гальмують економічний розвиток і які можна усунути або зменшити.
Спільно обговорено й можливості, які є в громаді для економічного росту попри воєнний стан.
До слова, Житомирська область є пілотною в частині розроблення таких документів для громад України, і Проєкт USAID “ГОВЕРЛА” в разі успішності цієї практики продовжить допомагати громадам України розробляти та застосовувати такі документи як для відновлення, так і для розвитку України.