У Центрі первинної медико-санітарної допомоги Ємільчинської селищної ради знову оновлення.
За останній час відремонтовані черговий та долікарський кабінети, туалети – службовий, для пацієнтів та людей із інвалідністю.
ЦПМСД також нарешті має і свою лабораторію.
Проте чи найважливішим завершеним об`єктом в Центрі зараз є спеціальне приміщення для зберігання наркотичних препаратів!
Так, минулоріч під час робочих візитів селищного голови Сергія Волощука у старостинські округи чи не в кожному населеному пункті люди піднімали питання про труднощі в отриманні за потребою знеболюючих наркотичних препаратів для онкохворих, оскільки потрібна аптека знаходилась аж у Звягелі.
Звернення очільника громади до власників аптек, розташованих на території Ємільчиного, з пропозицією щодо отримання ними ліцензії на торгівлю наркотичними знеболюючими препаратами результату, на жаль, не мали (дані ліцензійні вимоги доволі серйозні).
Тож з огляду на важливість питання наш ЦПМСД під керівництвом Анжеліки Цмокалюк за підтримки селищної ради взявся за виконання усіх ліцензійних вимог, розпочавши з найголовнішого у цій справі – ремонту-підготовки спеціального приміщення для зберігання наркотичних препаратів, для чого на сесії селищної ради депутати виділили потрібні кошти.
Нині ремонт спецкімнати завершено і наразі триває процес отримання ряду необхідних дозволів, довідок тощо, які врешті дадуть зелене світло на отримання ЦПМСД необхідної для нашої громади ліцензії, а відтак – діяльності свого осередку з препаратами знеболення, які дуже необхідні людям для боротьби з тяжкою хворобою.