Сьогодні у відділі освіти відбулась нарада директорів закладів освіти, яку провів начальник відділу Сергій Жека спільно з Ємільчинським селищним головою Сергієм Волощуком.
У ході наради прозвучав звіт керівниці інклюзивно-ресурсного центру Оксани Мосійчук про роботу очолюваної установи, по завершенні якого селищний голова Сергій Волощук наголосив на важливості активізації проведення комплексних оцінок, охоплення навчанням дітей із інвалідністю, що перебувають удома, придбання обладнання для дітей із особливими освітніми потребами тощо.
На нараді також були розглянуті питання змін у трудовому законодавсті (відцифрування трудових книжок), атестація педпрацівників та військовий облік, замовлення підручників на наступний навчальний рік та роботу Молодіжної ради і т. д.
Головний освітянин громади Сергій Жека представив проєкт формування мережі закладів освіти громади на 2027 рік.
На завершення наради селищний голова Сергій Волощук у своєму виступі озвучив ряд господарських проблем у закладах освіти, що потребують негайного вирішення, як то освітлення пришкільних територій, благоустрій тощо та закцентував на необхідності створення академічного ліцею в громаді, адже в іншому випадку з 1 вересня 2027 року наші діти щоранку їздитимуть у 10,11,12-й класи до Звягеля.