Важлива інформація для власників земель сільськогосподарського призначення та власників земельних паїв!
Нагадуємо, що податок на землю сільськогосподарського призначення, що знаходиться за межами населених пунктів, був запроваджений ще в 2022 році, проте перші платежі мають здійснюватись у 2023-му.
Податкові нарахування власникам земельних ділянок доведеться сплачувати, якщо земля здається в оренду неофіційно, тобто, без договору і якщо земельна ділянка використовується для власних потреб або ж не використовується взагалі.
Земельний податок в середньому становитиме за 1 га 1200-1500 грн.
Кожен власник земельної ділянки сільськогосподарського призначення отримає до 1 липня 2023 року податкове повідомлення-рішення разом із розрахунком даного податку.
Якщо ж податковий орган не надішле або не вручить власнику такі документи, то орендодавець звільняється від відповідальності за його несплату, але обов’язок сплатити залишається.
ВАЖЛИВО!
Особи, які здають земельну ділянку в оренду (орендодавці) і мають підтвердження цього факту у вигляді підписаного з орендарем та зареєстрованого належним чином договору оренди землі, від сплати даного податку звільняються. Натомість всі податкові зобов’язання перекладаються на особу, яка орендує землю (орендаря).
Тож, шановні власники земельних паїв, які здають свою землю в оренду неофіційно, тобто, без договору!
Зверніться до орендаря Ваших паїв для реєстрації належним чином договору оренди Вашої землі аби податкові зобов’язання Вам не довелось сплачувати з власної кишені!