У 2023 році продовжує діяти Державна прогрма «Доступні кредити 5-7-9%», яка була запроваджена з метою підтримки інвестиційних проектів мікто- та малих підприємств, а також приватних підприємців.

Кредити надаються на інвестиційні цілі, пов’язані із провадженням суб’єктом підприємництва господарської діяльності, та/або фінансування оборотного капіталу.

З детальною інформацією про Державну прогрму «Доступні кредити 5-7-9%»можна охзнайомитися за посиланням https://5-7-9.gov.ua/

 

Також у 2023 році триває прийом заявок з грантової програми на створення або розвиток переробних підприємств відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 №739.

Гранти надаються для створення нових виробництв переробних підприємств або збільшення потужностей існуючих виробництв переробних підприємств для покриття таких напрямків витрат як:

– придбання основних засобів виробництва (машин та обладнання);

– доставка та введення в експлуатацію основних засобів виробництва (верстатів, технологічного обладнання), включаючи програмне забезпечення.

Надання грантів здійснюється через уповноважений банк – АТ «Державний ощадний банк України». Заява на отримання гранту формується отримувачем особисто засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг – Портал Дія. Отримувач також може сформувати заяву власними технічними засобами  у відділенні уповноваженого банку.