Макарівщина фактично зупинила наступ ворожих військ на Київ. Колона пройшла місто, але до Фастівського району не дійшла і була розбита. Однак це далося макарівчанам великими втратами, як людськими, так і матеріальними.

 27 лютого перша ворожа техніка прибула до околиць Макарівської громади. Регулярних військ в селищі не було, тому до роботи стали бійці добровольчих батальйонів – люди без бойового досвіду, але з безмежним прагненням вберегти рідну землю.

 Макарів увесь час мужньо тримав оборону, про відступ навіть думок не було. Чоловіки готові були на усе, аби не пустити ворога, не дати йому дійти до столиці та сусідніх громад.

 До 31 березня тривала окупація Макарівщини російськими військами. З 49 населених пунктів громади 18 – перебувало під тимчасовою окупацією, 32 – зазнали ушкоджень різного ступеню.

 Звільнення півночі України продемонструвало світу, що Україна переможе в цій війні. І все це завдяки кожному жителю цих міст, містечок, селищ і сіл.

 #МістаГероїв – це міста конкретних людей, які й сьогодні продовжують докладати неймовірних зусиль, щоб наблизити нашу Перемогу.