Найбільше анкет від добровольців ми отримали через сайт Гвардії наступу, кількість рекрутингових груп у ЦНАПах оптимізовано – речниця МВС України Мар’яна Рева

Бригади Гвардії наступу практично сформовані. Триває набір в резервні групи. Про це повідомила речниця МВС України Мар’яна Рева в етері телемарафону «Єдині новини». 

«Як зауважив вчора міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, рекрутинг в Гвардію наступу триває. Ми побачили попит суспільства на формування добровольчих підрозділів, отримали кількадесят тисяч анкет від охочих стати частиною штурмових бригад МВС України», – підкреслила речниця МВС України.

Вона додала, що команда МВС України зрозуміла, що потрібно рухатися далі – хоч 8 штурмових бригад уже сформовано, але потрібні й резервні підрозділи.

За її словами, лишилася велика кількість заявок охочих до Гвардії наступу, які кадрові служби продовжують опрацьовувати. При цьому, відзначає вона, є й певний відсоток претендентів, які не пройшли відбір.

«Як правило, це не було пройдено фізичне випробування або ж є певні медичні протипоказання», – зазначила Мар’яна Рева.

Водночас добровольці, які зараховані і які проходять навчання, стверджує речниця МВС України, дуже мотивовані й мають високий рівень бажання готуватися, щоб стати частиною наступальних дій сил безпеки й оборони.

Тому МВС України продовжило набір.
«Єдине, що зробили, – це оптимізували кількість ЦНАПів, у яких працюють рекрутингові групи. Наразі їх 44. Відповідна інформація буде оновлена на сайті Гвардії наступу – https://storm.mvs.gov.ua/», – наголосила Мар’яна Рева й додала, що саме через сайт отримано найбільшу кількість заявок охочих служити в Гвардії наступу.
«Ми раді бачити всіх охочих. Приходьте й записуйтесь у добровольці. Можливо, для себе хтось ще не до кінця прийняв таке рішення. Ми чекаємо в наших лавах. Гвардія наступу продовжує формуватися», – підсумувала речниця МВС України.