«Ми вже проводимо злагодження із використанням бойової техніки, яка необхідна, в тому числі, для наступальних та штурмових дій» – Ігор Клименко

Про це Міністр внутрішніх справ заявив під час робочої поїздки до південно-східних регіонів України. 

Ігор Клименко відвідав військовослужбовців Національної гвардії України та поліцейських, які перебувають на передових позиціях – на межі з тимчасово окупованою територією. Заслухав доповідь щодо оперативної обстановки в районі бойових дій та перебіг евакуаційних заходів, які здійснюють поліцейські.

Окрім цього, Міністр внутрішніх справ відвідав тренування бригади оперативного призначення «Кара-Даг». Тут нацгвардійці відточують, зокрема, маневри та стрільбу.  Від початку повномасштабної війни особовий склад бригади обороняє українські рубежі на Запоріжжі, нищить ворожу бронетехніку, авіацію та живу силу. Бригада «Кара-Даг» є складовою «Гвардії наступу».

«Підрозділи Національної гвардії України – це ті підрозділи, які з 24 по 27 лютого минулого року зупинили ворожі війська в напрямку Василівка-Запоріжжя, Токмак-Оріхів. І далі продовжують разом із Силами оборони захищати наші рубежі» – заявив Міністр внутрішніх справ.

Ще одна бригада із «Гвардії Наступу», яку відвідав Міністр внутрішніх справ України – об’єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють». Ігор Клименко ознайомився з умовами підготовки бійців, зокрема обговорили питання технічного оснащення. Основними завданнями «Люті» є відсіч та стримування збройної агресії, штурмові дії, знешкодження ДРГ, аеророзвідка та знищення противника.

«Обладнані відповідні полігони, пункти постійної дислокації наших підрозділів. Бойова підготовка та інструктори, які проводять вишкіл наших підрозділів – на дуже високому рівні» – зазначив Ігор Клименко

Упродовж робочої поїздки Міністр внутрішніх справ України вручив військовослужбовцям державні нагороди та відзнаки МВС.

«Моральний дух наших бійців достатньо високий. Вони стійкі і розуміють, що їм необхідно робити, яким чином тримати фронт. Ми вже проводимо злагодження із використанням бойової техніки, яка необхідна, в тому числі, для наступальних та штурмових дій» – зазначив Міністр внутрішніх справ.

МВС України