На початку лютого на ім’я голови селищної ради Сергія Волощука надійшло колективне звернення від жителів с. Велика Цвіля, в якому йшлося про ряд проблем у селі та необхідність їх вирішення.
За результатами звернення 15 лютого відбувся схід села.
На кожне питання, підняте в листі, селищний голова дав вичерпні відповіді.
❓Зрізання аварійних дерев.
✅Працівники, які пройшли навчання для відповідної роботи на автовишці нині служать в ЗСУ, тож зі своєчасним зрізанням аварійних дерев наразі є проблема.
❓Вуличне освітлення.
✅Вартість електроенергії для селищної ради – 7.7 грн за кіловат. Тож для економії освітлюються лише проїзні шляхи по селах. Але з огляду на вагомі аргументи цвілян світло принаймні в центрі буде працювати.
❓ Невиплата орендної плати агровиробником “Агро-Цвіт-2012”.
✅Кожен пай – приватна власність, господар якої добровільно віддав свою земельну ділянку агровиробнику. І в разі невиплати орендної плати пайовик може звернутись до суду для розірвання угоди.
❓ Неналежний стан доріг (акцент на відрізку від Тайків до В. Цвілі).
✅Балансоутримувачем даної ділянки є Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА, на ремонт якої в лютому 2022-го було виготовлено проектну документацію та оголошено тендер. Проте вже навесні того ж року тендер скасовано в зв’язку з війною. Кошти було повернуто в держбюджет. Єдине, що сьогодні можна зробити – це грейдування дорожнього покриття при відповідній (сухій) погоді.
Окрім вищезазначених питань, на сході села йшлося також про проблеми з “Укрпоштою”, про внутрішні дороги в окрузі, які вщент розбиваються лісовозами, необхідність фінансової підтримки для ремонту місцевої церкви.
Шукали люди (вже, власне, між собою, але гучно) відповіді на питання “хто ж має приводити до ладу громадські вбиральні біля крамниць, прибирати сміття поза урнами” і т.д.
По завершенні зібрання селищний голова Сергій Волощук відвідав місцевий волонтерський осередок та оглянув хід робіт із реконструкції частини приміщення школи під дитячий садочок,