Питанню щодо створення геріатричного центру на території нашої ТГ керівництво громади сьогодні приділяє особливу увагу, оскільки, нагадаємо, в державному бюджеті на 2024 рік у прикінцевих положеннях зазначено, що в разі відсутності на території громади закладів, які надають соціальні послуги, громада повинна передати кошти на утримання особи до відповідної громади, де розташований спецзаклад (нині в спецзакладах перебувають 67 осіб із нашої громади).
Тож для вивчення відповідного досвіду Ємільчинський селищний голова Сергій Волощук із заступницею Ольгою Онищук, керівницями відділу соціального захисту Ларисою Афанасьєвою та фінансового відділу Інною Кириленко 14 лютого відвідали Лебедівське стаціонарне відділення для постійного проживання одиноких непрацездатних громадян та інвалідів, що знаходиться на території Брониківської ТГ.
Лебедівський заклад працює з 2014 року, розташований в приміщенні колишньої лікарні та розрахований на 30 пожильців. Є свій харчоблок, пральня і т. д. Поруч – амбулаторія.
Тобто, є всі умови для проживання одиноких, отримання догляду та в разі потреби – медичної допомоги.
Чи можливо таке в нас?
Звичайно. Більше того – необхідно. Адже направду в загальній кількості населення нашої громади переважають люди середнього і старшого віку. Час іде. В країні війна – втрачаємо дітей, трохи їх виїхало за кордон (хтось повернеться, а хтось ніколи). Та й, власне, ніхто не може передбачити, як складеться його власна доля через -надцять років.
Відтак сьогодні треба думати про завтра і діяти аби забезпечити гідні умови життя кожному, хто з тих чи інших обставин залишився без опіки рідних.
+11
Переглянути статистику та оголошення
Просувати допис
Усі реакції:

123