12 квітня в Житомирі відбулася презентація економічних профілів територіальних громад Житомирської області, розроблених за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».
Упродовж декількох місяців експерти аналізували економічні показники 10 громад-партнерок проєкту, серед яких Гришковецька, Ємільчинська, Звягельська, Іршанська, Коростенська, Любарська, Тетерівська, Хорошівська, Черняхівська, Чуднівська громади.
За результатами роботи фахівці розробили й опублікували 10 економічних профілів, які стануть у пригоді громадам для подальшого аналізу, залучення інвесторів та презентації своїх конкурентних переваг. Кожен економічний профіль містить добре візуалізовану аналітико-статистичну інформацію, яка відтворена у вигляді таблиць, графіків та діаграм. Документ характеризує різні аспекти розвитку економіки кожної громади, а також вказує на галузі та сфери діяльності, що потребують додаткової уваги і є пріоритетними з позиції економічного розвитку.
У заході взяли участь представники громад-партнерок, експерти Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», а також директорка департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА. Вона зазначила, що Житомирська обласна військова адміністрація зацікавлена в тому, щоб досвід 10 пілотних громад Житомирської області був поширений і на інші громади, тож усіляко сприятиме цьому.