З часу встановлення сміттєвих контейнерів на ємільчинських вулицях (загалом їх є 156) ми постійно звертаємось до власників домоволодінь із роз’ясненнями про необхідність підписання угоди з “Благоустроєм” на вивіз сміття, а працівники комунального підприємства адресно відвідують тих господарів, які “в мене нема сміття, я його спалюю, сам вивожу (куди?), намагаючись переконати їх і нагадати про відповідальність за чистоту в нашому спільному домі.
Але час іде та мішки й пакети з непотребом нехай і не в такій кількості, як раніше, продовжують з’являтися по придорожніх посадках й канавах. Або, не сплачуючи за послугу “Благоустрою”, люди вільно зносять в баки торби з “в мене нема сміття, я його спалюю, сам вивожу”.
Наразі іншого виходу не залишилось, окрім як брати за основу Закон та активно притягувати “непідписантів” до адмінвідповідальності, власне, як і тих, чия присадибна ділянка і прилегла до неї територія має вигляд сміттязвалища, що також заборонено, а по-людськи – не припустимо.
Тож 9 липня відбулось засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті селищної ради, в ході якого були опрацьовані чотири протоколи про адміністративні правопорушення, а саме – щодо порушення правил благоустрою.
За результатами роботи комісії за порушення правил благоустрою на трьох громадян (незаконне встановлення торгівельної ятки; неналежне утримання присадибної ділянки і прилеглої до неї території) було накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу.
За результатами розгляду ще одного протоколу (ухилення від укладання договору на вивіз сміття) на громадянку Х було накладене стягнення у вигляді попередження.
Шановні жителі Ємільчиного!
📌Вкотре нагадуємо вам про не лише важливість, а й обов’язок укладання угоди з КП “Благоустрій” на вивіз побутових відходів!
Важливість – бо всі ми хочемо жити в чистому містечку, бачити чистими наші узбіччя доріг, відпочивати в чистому лісі!
А обов’язок укладання такої угоди прописаний у 1-2 пунктах 31 статті 31 Закону України «Про управління відходами». А саме:
‼️ утворювачі побутових відходів зобов’язані укладати договори з виконавцем послуги з управління побутовими відходами та вносити у встановленому порядку плату за послугу з управління побутовими відходами.
Просимо всіх, хто ще не підписав договір, звернутися в КП «Благоустрій» за адресою с-ще Ємільчине, вул. Соборна, 51 (1-й поверх), та укласти відповідну угоду.