Робоча група Звягельської районної військової адміністрації продовжує активно працювати над контролем та моніторингом оголошених і проведених публічних закупівель на закупівельних майданчиках. Її діяльність спрямована на забезпечення прозорості, підзвітності та ефективного використання бюджетних коштів.
Нещодавно члени робочої групи опрацювали закупівлю, проведену управлінням житлово-комунального господарства та екології Звягельської міської ради щодо капітального ремонту вулиці Михайлівська в місті Звягель. Очікувана вартість цього проєкту складає 5 млн 756 тис. грн. На даний момент торги тривають, і зауважень щодо проведення торгів та документації не виявлено.
Крім того, робоча група проаналізувала закупівлю на суму майже 1 млн грн, проведену КП “ЗВЯГЕЛЬСЕРВІС” для благоустрою території по вулиці Шевченка в місті Звягель. В процесі аналізу було виявлено певні порушення, які неможливо усунути, у зв’язку з чим дана закупівля була відмінена.
Враховуючи, що через місяць розпочнеться новий навчальний рік, освітні заклади мають завершити ремонтні роботи.
Зокрема Чижівська сільська рада оголосила публічну закупівлю щодо капітального ремонту котельні із заміною котельного устаткування для усунення аварійної ситуації в Таращанській гімназії. Очікувана вартість була оголошена 1 млн 243 тис. грн. Участь у торгах взяло підприємство ПП «ЖИТОМИРТЕПЛОРЕСУРС» з кошторисним розрахунком 1 млн 243 тис. грн, і договір було укладено.
Також Чижівська сільська рада уклала договір на закупівлю деревини з очікуваною вартістю 2 млн 496 тис. грн, але фактична вартість склала 2 млн 236 тис. грн з ФОП ХІЛЬЧЕНКО.
Додатково було розглянуто закупівлю електричної енергії відділом освіти, молоді та спорту Ємільчинської селищної ради. Очікувана вартість цієї закупівлі становила 1 млн 572 тис. грн. Переможцем торгів стало ТОВ «ГАЗЕНЕРГО-ТРЕЙД» з пропозицією на суму 1 млн 552 тис. грн.
Нагадаємо, робоча група «Прозорість та Підзвітність» при Житомирській обласній військовій адміністрації запровадила прийом повідомлень про можливе нецільове використання бюджетних коштів в умовах воєнного стану.
Відповідну інформацію можна надсилати на електронну адресу: prozorist@apoda.zht.gov.ua для аналізу членами робочої групи та вжиття необхідних заходів у разі виникнення такої потреби.