29 липня на Житомирщині відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

«Конгрес, створений за ініціативи Президента України Володимира Зеленського, за майже 3,5 роки свого існування встиг зарекомендувати себе як важливий майданчик для повноцінного діалогу між органами державної влади та представниками місцевого самоврядування. Разом нам вдається знаходити ефективні рішення для багатьох складних питань.
Вже друге ми збираємося на Житомирщині в умовах повномасштабного вторгнення росії на територію України.
Кожне питання, яке ми обговорили під час регіонального засідання Конгресу, несе на собі відбиток цієї війни. Зокрема виконання бюджетів громад Житомирщини.
В умовах повномасштабного вторгнення завдяки незламності наших захисників український бізнес, влада та наші міжнародні партнери змогли об’єднати зусилля та перезапустити роботу державної машини та економіки.
Ми змінили наші пріоритети, віддавши беззаперечну перевагу підтримці Збройних сил України.
Житомирщина у 2023 році увійшла у четвірку областей, де громади більше всіх спрямували коштів на придбання дронів для нашого війська. І не зупиняються на цьому. За перші 6 місяців 2024 року громади області виділили на закупівлю дронів вже 131 мільйон гривень.
Завдяки дивовижній витривалості та здатності бізнесу швидко адаптуватися до роботи в екстремальних умовах, а також державній підтримці, економіка області змогла відновитися та забезпечити необхідні обсяги надходжень до бюджетів громад.
Наразі 40 з 66 громад області є повністю фінансово спроможними. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість таких громад зросла на 10%, що свідчить про ефективність нашої роботи», – наголосив  начальник Житомирської ОВА  Віталій Бунечко.