Заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Юрій Денисовець провів третє засідання робочої групи з питань деколонізації топонімії, яка працює на рівні області. На засіданні було затверджено список об’єктів, які підлягають демонтажу та перейменуванню через пропаганду російської імперії.

Про це повідомляє пресслужба ОВА.

«Учасники засідання розглянули перелік об’єктів культурної спадщини, пам’ятки та пам’ятних знаків, які містять пропаганду російської імперської політики та підлягають демонтажу. Також ознайомилися зі списком об’єктів топонімії, що підлягають перейменуванню.

Попередньо список був оприлюднений на сайті Житомирської ОВА, де кожен міг ознайомитися та надати свої пропозиції і зауваження. Найбільше звернень на розгляд надійшло до Управління культури та туризму ОВА від громадської організації «Декомунізація України» — 240. Вони були розглянуті і враховані до сьогоднішнього засідання. Члени робочої групи одноголосно підтримали запропоновані зміни», – йдеться у повідомленні.

Юрій Денисовець підкреслив необхідність широкого обговорення з громадськістю всіх питань, пов’язаних із деколонізацією, оскільки це допоможе більшій кількості людей зрозуміти і підтримати ці зміни.