Про заходи в рамках Проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», що впроваджує Громадське партнерство “За прозорі місцеві бюджети” в рамках HOVERLA / проєкт USAID в Україні та в якому бере участь Ємільчинська селищна рада (з листопада 2023 року) ми постійно інформуємо наших жителів на сторінці фб та офіційному сайті селищної ради.
📌Нагадаємо, що метою даного Проєкту є формування в громаді інфраструктури для впровадження комплексної та інклюзивної системи партисипативного бюджетування, збільшення залучення громадян до бюджетного процесу, а також поширення та передача успішного досвіду та практик проєкту іншим громадам України.
28 травня відбулися цікаві та інформативні два публічні заходи на тему «День бюджету громади».
🐝 Так, у Ємільчинському ліцеї №2 для тих, кому в умовному завтра розбудовувати Україну, а можливо і Ємільчинську ТГ було презентовано урок з бюджетної партисипації, в ході якого на основі буклету з візуалізованими даними “Бюджет для громадян” ліцеїстів ознайомили з формуванням місцевого бюджету, розповіли про доходи, видатки і т. д. та інструменти бюджетної участі (партисипації).
🐝 З дорослою частиною населення розмова про фінансовий план нашої територіальної громади, збір пропозицій до бюджету на 2025 рік та безпрограшною😉 тематичною вікториною продовжилась просто неба біля краєзнавчого музею.