29 березня 2024 року в Львові в Центрі Шептицького відбувся підсумковий захід Школи муніципального менеджменту відходів (Школа ММВ), яку Громадська організація «Еколтава» реалізувала за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».
Це була перша в Україні подібна навчальна програма на тему комплексного управління відходами у громадах.
На зустрічі організатори підбили підсумки піврічної роботи, а представники та представниці громад-учасниць проєкту презентували напрацьовані Дорожні карти розроблення Місцевих планів управління відходами.
В роботі Школи ММВ та підсумковому заході взяв участь заступник Ємільчинського селищного голови Володимир Євтух.
Навчання в Школі ММВ та розроблення дорожніх карт представниками громад-учасниць проводилось за менторської підтримки провідних українських експертів у галузі управління відходами Юлією Маковецькою, Віктором Гуденцем, Тетяною
Омельяненко та Дмитром Лазненком.
Серед авторів 7 кращих дорожніх карт почесне III місце здобула Ємільчинська громада та у якості нагороди незабаром отримає два компостери біовідходів для закладів освіти.
Учасники та учасниці підсумкового заходу Школи ММВ також обговорили сучасні виклики у сфері управління відходами на місцях, можливі шляхи їхнього подолання та перспективи подальшої співпраці між громадами.
Матеріали навчання та підсумкового заходу стануть у нагоді при формуванні системи управління відходами, в тому числі побутовими, в Ємільчинській громаді.